Haberler

23 Aralık 2022
Konya Şehir Tiyatrosu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Ankaralı Gençlerle Buluştu

Sahnelediği nitelikli oyunlarla sanatseverlerin beğenisini kazanan Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Prof. Dr. İskender Pala’ya ait “Nizamülmülk” adlı eseri bu kez Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde lise öğrencileri için sahnelendi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Prof. Dr. İskender Pala’ya ait “Nizamülmülk” adlı eseri bu kez Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde liseli gençler için sahneledi.

Cumhurbaşkanlığı’nın organize ettiği, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisinde bulunan Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Nizamülmülk” oyunu lise öğrencileri tarafından ilgiyle takip edildi. 2 perde ve 100 dakikadan oluşan oyunda liseli gençler adeta bir tarih yolculuğuna çıkartılırken, Konya Şehir Tiyatrosu’nun etkileyici sahne performansı ise göz doldurdu.

Prof. Dr. İskender Pala tarafından kaleme alınan ve Tolga Özenç Özençel’in yönetmenliğini üstlendiği oyunda; Büyük Selçuklu Devleti Sultanı Melikşah ve Vezir Nizamülmülk’ün Hasan Sabbah'ın liderliğini yaptığı Bâtınilerin gerçekleştirmiş olduğu saldırı ve suikastlara karşı verdiği savaş Ankaralı gençlere etkileyici bir dille anlatıldı.

Event
KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
ŞEHİR TİYATROSU
Telif Hakkı © 2024 Tüm Hakları Saklıdır
Bu sitenin içeriği KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU tarafından hazırlanmaktadır.
konyasehirtiyatrosu.com’un tasarım ve yazılımsal içeriği Entegre Yazılım ve zOOm tarafından hazırlanmıştır.
Event